zaterdag 16 december 2017

Eindelijk weer een beetje op orde.

Alle mensen, wat een klus was dat! Verhuizen gaat je echt niet in de koude kleren zitten. Eindelijk krijg ik het gevoel van wat rust in mijn hoofd een beetje terug. Want het is niet alleen fysiek heel vermoeiend om te verhuizen, ook in je hoofd is het soms één grote chaos. Ik kan je vertellen dat de inspiratie om nieuwe poppenkleertjes te ontwerpen ver te zoeken was. Bovendien was het erg druk met bestellingen in diezelfde periode dankzij de Sinterklaastijd. Mijn winkeltje is dan ook bijna leeg.....

Maar nu ben ik weer redelijk op orde, zowel in huis als in mijn hoofd staat alles weer een beetje op zijn plekje. De inspiratie komt langzamerhand weer terug, dus kan ik jullie weer regelmatig iets nieuws laten zien.

Zoals dit jurkje bijvoorbeeld, wat ik afgelopen week bedacht. De basis van het jurkje had ik al, maar als variatie naaide ik een boord tussen het bovenstuk en het rokje. Dat maakt dat het jurkje iets minder wijd valt. 

Ik maakte er één met lange mouwen van een felroze french terry. 


Daarna maakte ik een zomervariant met korte mouwtjes van een dunnere tricot in zachte pastelkleurtjes. Dit jurkje heeft een iets korter rokje en daarom maakte ik een chique onderbroekje met kanten lingerie elastiek. 


Wat vinden jullie van de kniekousjes? Deze heb ik niet zelf bedacht, maar ik kwam hiervan een patroontje tegen op Instagram. Het is van een Russische dame, onder de naam nikiforovaelena7502. Niet moeilijk om te maken en ze passen perfect!

Het voelt goed om eindelijk weer een blog te schrijven. En nu is het ook weer eens tijd om jullie blogjes te gaan lezen, want ook daar is helemaal niets van gekomen. En dinsdag-poppendag is ook al zo lang geleden............

4 opmerkingen:

 1. Ja, ik weet er ut ervaring alles van, een mega klus! Fijn dat je al weer een beetje terug bent op aarde ;) Bevalt het al goed, jullie nieuwe huis en thuis?
  De poppenkleertjes zijn niets verandert, zoals vanouds prachtig :)
  Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pff ik moet er niet aan denken om nu te moeten verhuizen. En net als jij, heb ik net sinds een hele poos weer een berichtje geplaatst. Ik heb mij in ieder geval voorgenomen weer regelmatiger te lezen en te posten. Dus wie weet tot gauw.
  Genietse van de kerstdagen in je nieuwe huis.
  Groetjes Sandra

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Poos geleden Jannie, fijn dat je weer op reê bent (zoals wij dat zeggen)
  De kleertjes zijn prachtig en de kniekousjes perfect, die Russische filmpjes zijn soms zo handig, ook om te haken.
  Fijne Kerstdagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ziet het er leuk uit! Fijn dat de verhuizing achter de rug is en dat je weer tijd hebt om te bloggen. Eerlijk gezegd kom ik er zelf ook maar weinig aan toe.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een bericht achterlaat, ik lees ze met plezier.
Groetjes, Jannie