zondag 30 oktober 2016

Zondagmiddag

Wat een heerlijke dag was het vandaag! Eerst maakten we een prachtige kerkdienst mee, om daarna in een heerlijk herfstzonnetje naar huis te fietsen. De natuur is nu prachtig, de herfstkleuren zijn op zijn mooist en de paddenstoelen schieten de grond uit. Wat een prachtige schepping om ons heen.

Tijd om daar eens uitgebreid van te gaan genieten. Daarom togen we vanmiddag naar Vugt, naar het natuurbad "de ijzeren man". Vraag me niet waarom het zo heet, maar het is er prachtig. Volop bossen om heerlijk in te wandelen en te fietsen. 


Natuurlijk kun je heerlijk door het zand langs de natuurvijver lopen. Ik moet zeggen, dat het er beredruk was. Maar dat is nogal logisch, iedereen wil er nog even op uit. Kinderen die eikeltjes zoeken, of op blote voetjes in  het zand een balletje wegtrappen. En dan stiekem ook eventjes met de voetjes in het water, hihi. Geweldig om naar te kijken.


Een extra cadeautje was het om een cappuccino te kunnen drinken in het zonnetje. Oké, we moesten er wel even voor in de rij staan, maar dat hadden we er voor over. Op het terras waar we zaten, werd namelijk niet meer bediend, waarschijnlijk omdat het seizoen afgelopen was. 


En als je dan met dit beeld in je hoofd weer naar huis toe rijdt, dan kun je weten dat wij de week weer met "een schoon hoofd" kunnen beginnen.


Met maar weer eens een paar sinterklaas- en pietenpakken van het lijstje, denk ik.....:-)

Hoe was jullie weekend?

8 opmerkingen:

 1. Mijn wkend begint nu, heerlijk.....
  Wat is het mooi hè buiten..
  X Es

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier was het zaterdag zo'n mooie dag, gisteren was het anders. Goed dat jullie er zo van genoten hebben. Heerlijk, nog even op een terrasje!
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lekker genieten daar, hè? Waarom het zo heet, weet ik ook niet. Ik weet wel dat er in Den Bosch ook nog 'De ijzeren vrouw' en 'Het ijzeren kind' bestaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te horen! De naam schijnt afkomstig te zijn van de stoombaggermolen, die de plas heeft gegraven, hoorde ik in een reactie.
   Groetjes, Jannie

   Verwijderen
 4. Ja, bij de IJzeren Man kun je heerlijk wandelen, ook wij komen er regelmatig met onze Sjors :)De naam komt van de stoombaggermolen die de IJzeren Man heeft gegraven :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat leuk om te weten hoe die naam ontstaan is! In een reactie hierboven las ik dat er ook een ijzeren vrouw en ijzeren kind in Den Bosch bestaat. Vast ook vernoemd naar de stoombaggermolen :-)

   Groetjes, Jannie

   Verwijderen
 5. Mooi daar, fijn dat jullie er zo van genoten hebben, het is daar prachtig en vandaag was het zeker net zo lekker dan gisteren.
  We hebben ook de hele middag gefietst, heerlijk hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. We hebben heerlijke dagen achter de rug. 's Ochtends was het even mistig, maar zodra de zon door kwam hadden we schitterend weer.
  Gisteren zei ik nog 'niet te geloven dat het bijna 1 november is; we zitten buiten in het zonnetje koffie te drinken, er vliegen 2 bromvliegen naar binnen, de geraniums staan nog in de knop en de vogeltjes fluiten ...'
  Wat een mooi natuurgebied rond Vugt, en je foto's stralen uit hoe fijn jullie het hadden!

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een bericht achterlaat, ik lees ze met plezier.
Groetjes, Jannie