zondag 23 april 2017

We zijn er weer

Wat is het lang geleden dat ik een blogpost heb geschreven! En ook het lezen van jullie blogs is er vreselijk bij ingeschoten. Dat komt omdat het hier de laatste tijd nogal hectisch is. Het begon al een hele tijd geleden.....

Ho Jannie, misschien eerst eens even vertellen van de vakantie naar Israël. Daar ging de laatste blogpost over. 
Nou, we hebben het in één woord geweldig gehad. Het was werkelijk een onvergetelijke ervaring. We hebben zo ontzettend veel gezien! Ik kan het echt niet samenvatten. Misschien is het handiger om jullie een paar foto's te laten zien van de plaatsen die wel héél speciaal een plekje in mijn hart hebben gekregen. 

Caecarea, de voormalige residentie van de Romeinse prefect Herodes.

Uitzicht vanaf de berg Karmel, waar Elia de profeten van Baäl confronteerde.

Meer van Galilea.
 Helaas hebben we twee dagen gemist, waaronder een vaartocht op het meer van Galilea en een bezoek aan de Jordaan. Maanlief werd zodanig ziek dat hij in het ziekenhuis een infuus moest krijgen om diarree en overgeven te onderdrukken en tegelijkertijd vocht toegediend kreeg. Daarna konden wij gelukkig de vakantie hervatten en verder genieten. 

Jeruzalem: uitzicht over de oude stad vanaf de Olijfberg.

Golgotha

Graftuin

Een maquette van Massada, het kasteel van Herodes de Grote. Indrukwekkend hoe dit gebouwd kon worden!  

Ein Gedi, waar David zich verschool voor Saul

Dode Zee, lekker dobberen......

Bar Mitswa viering bij de Klaagmuur

Menora bij de Knesseth

Dankbaar kijken we terug op deze vakantie. Het was een vermoeiende reis, maar het was het dubbel en dwars waard! Het is heerlijk om bij het Bijbellezen of het horen van een preek ineens ook beelden voor je te zien, zodat het lijkt of het geloof nóg meer voor je gaat leven.

***********

Maar goed, nu ga ik toch vertellen waarom het hier de laatste tijd zo hectisch is. 
Het begon een hele tijd geleden.....toen manlief en ik het idee kregen om in een appartement te willen wonen. Eerst deden we er nog een beetje lacherig over, maar hier en daar keken we wat rond. De twee jongens die nu nog thuis wonen zullen over niet al te lange tijd uitvliegen en dan worden het huis en de tuin toch echt te groot voor ons tweetjes. Het wordt zo langzamerhand een hele klus om huis en tuin bij te houden. Manlief draait voor steeds meer dingen op, terwijl hij ook 40 uur buitenshuis werkt. En zoals hij zo mooi kan zeggen: een tuin is leuk om in te zitten en niet om in te werken....😉

Na lang wikken en wegen hebben wij een appartement gekocht in een provinciestadje. Het moet nog gebouwd worden en zal als het goed is volgend jaar juli klaar zijn. Momenteel zijn we bezig om alles uit te zoeken: de keuken, de badkamer, deuren en weet ik al niet meer. Het loopt hier over van de offertes, hihi. 
Het huis waar we nu in wonen moet natuurlijk verkocht worden. Dat brengt ook heel wat stress met zich mee, hoor! Makelaar, bezichtigingen enzovoort. 
En dan het derde punt: onze oudste kocht samen met zijn vriendin een piepklein appartementje en is vorige week verhuisd. Of ik de gordijnen "even" wilde maken....Natuurlijk deed ik dat. Het moest nogal haastig gebeuren en (hoewel ik liever zelf even had gemeten) gaf vriendin de maten per Whatsapp door. Een paar dagen later waren ze klaar, maar ze bleken maar liefst zeven cm. te lang te zijn. Klein meetfoutje....hahaha. Ze liggen nu dus weer bij mij thuis om voor de tweede keer met de hand gezoomd te worden. 

Inmiddels heb ik ook nog wat bestellingen kunnen wegwerken en als ontspanning wat poppenkleertjes voor in mijn winkeltje gemaakt. Want dat kan ik echt niet laten......

Momenteel ben ik bezig met een marinepakje van Minnie Mouse, maar hierover een andere keer....

Dus daarom was ik even weg uit blogland. Maar ik hoop vanaf nu toch weer wat meer aanwezig te zijn, want ik heb jullie wel gemist.

En als ik er af en toe niet ben, dan heb ik daar zo mijn redenen voor...😜

7 opmerkingen:

 1. Wat bijzonder om over je Israël-ervaringen te lezen en dat het voor je geloof verdiepend is geweest. Ik hoor dat van heel veel mensen die in Israël zijn geweest. Mijn zoon is er ook (zelfs al een paar keer) geweest, veel foto's komen mij dan ook bekend voor. Gelukkig dat je man snel weer opknapte!
  Wat leuk om te lezen over jullie appartement-plannen. Herkenbaar ook. Wij hebben een groot huis en dito tuin en ook wij krijgen steeds vaker dit soort gesprekken. Wij moeten nog wel wat jaartjes wachten, eer onze jongste twee uitvliegen.
  Gelukkig waren de gordijnen te lang en niet te kort! ;-)
  Ik zie de foto's met poppenkleertjes via Facebook wel voorbij komen, al blog je niet zoveel. Maar ook fijn om weer bij te lezen.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een bijzondere reis hebben jullie gehad in Israël. Zoveel mooie Bijbelse plaatsen gezien, prachtige foto's ook. En wat een spannende tijd gaan jullie tegemoet, een nieuw appartement! Heerlijk om een nieuwe inrichting te mogen kiezen.
  Liefs,
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jezus wat een drukte! Eerst een geweldige maar vermoeiende reis en dan nog al die andere dingen. Begrijpelijk dat we jou hier moesten missen. Wel leuk al die dingen uitkiezen voor een nieuwe woonst. En op een andere plek dan ook nog in Nederland? Dat wordt dan helemaal spannend. Oef voor de gordijnen : beter 7 cm te lang dan te kort! Niet? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, dat is een heel verhaal! Fijn dat jullie zo'n mooie reis gemaakt hebben (al is 't jammer dat je man even ziek was). En nu de verhuisplannen! Succes met alles! En inderdaad: beter te lang dan te kort, wat die gordijnen betreft :-)
  Groetjes,
  Akkelien

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat bijzonder om het land van de Bijbel te bezoeken. Gelukkig viel het met je man mee.
  En heerlijk ideeën opdoen voor het nieuwe huis is ook leuk om te doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooi om je foto's te zien en welkom terug natuurlijk! Ik snap helemaal waarom je het zo druk hebt. Pfff ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook een tijdje uit blogland geweest. Wat fijn dat je terug bent. En ik heb genoten van je mooie foto's. Verhuizen, wat ben ik allergisch voor dat woord!

  Heel veel sterkte met alles, ik geniet altijd van je prachtige setjes. Gelukkig zit Lizzy twee verdiepingen lager, zodat ze niet alles kan zien want anders...

  Liefs,
  Mariam

  BeantwoordenVerwijderen

Wat leuk dat je een bericht achterlaat, ik lees ze met plezier.
Groetjes, Jannie